Üdvözöljük oldalunkon Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda   Click to listen highlighted text! Üdvözöljük oldalunkon Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Powered By GSpeech
Nyomtatás
szerda, 10 január 2024 08:05

Vízkereszt

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Vízkereszt ünnepét hagyományosan január 6-án tartják, a Vörösmartyban is csupán a téli tanítási szünet miatt maradt a január 8-i hétfőre. Ekkor került sor az iskolaépület megáldására. 

Vízkeresztkor (epifánia, Epiphania Domini) Urunk megjelenését ünnepeljük. Jézus megkeresztelkedésének emlékére a katolikus templomokban vizet szentelnek, amiből a hívek is hazavihetnek. Ezen a napon a tömjénszentelést is elvégezték. Továbbá a  vízszentelés hagyományához kapcsolódik a házszentelés vagy lakásszentelés szokása. 

A Vörösmartyban a vízszentelést, az épület megáldását Thiago atya és Szedmák Zoltán diakónus atya végezték. Minden helyiségben felkerültek az ajtók fölé a táblák: 20 + C + M + B + 24, vagyis Christus Mansionem Benedicat: Krisztus áldja meg e házat! Örömmel ünnepeltünk együtt, hálásan köszönjük az atyák szolgálatát!

Megjelent: 131 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 10 január 2024 10:45
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech